0%

Het aanschaffen van een stijlvol vloerkleed of tapijt is een van de beste keuzes die je kunt maken als je mooie, comfortabele en voordelige vloerbekleding zoekt. Een vloerkleed heeft namelijk diverse zeer aantrekkelijke kenmerken en zijn daarom meer dan populair. In dit artikel gaan we in op de vele voordelen die een vloerkleed kopen te bieden heeft. De energiebesparing die een vloerkleed oplevert is bij veel mensen onbekend, dus op deze meerwaarde van een vloerkleed gaan we in dit artikel - direct in de volgende alinea - ook zeker in.

Met een vloerkleed kun je besparen op energie


We noemden het net al: een vloerkleed is een ideale manier om op de energiekosten te besparen. Tapijt en vloerkleden hebben namelijk de mooie eigenschap dat ze in staat zijn om warmte te absorberen. Hierdoor kun je in de woonkamer of hal al snel zo'n 5 procent tot wel 10 procent aan energiekosten besparen. En dat is natuurlijk mooi meegenomen in deze tijd, waarin de gasprijzen en elektriciteitsprijzen extreem hoog zijn. Wij zijn ook geneigd zodra wij koude voeten hebben om de thermostaat hoger te zetten, een vloerkleed op maat is daarom ideaal.

Een vloerkleed is visueel een verrijking voor je interieur


Het decoratieve effect van vloerkleden is een van de belangrijkste redenen om een of meer kleden voor jezelf te kopen. Voor elke interieurvariant zijn er wel kleden te vinden die perfect gebruikt kunnen worden als vloerdecoratie. Denk aan het industrieel vloerkleed, vintage tapijt, hoogpolige of laagpolige vloerkleden. De keuze is gigantisch, zodat je altijd wel een kleed kunt vinden dat naadloos aansluit bij jouw interieurstijl!

Vloerkleden zijn slipveilig & helpen geluiden te dempen


Een modern vloerkleed is tegenwoordig eigenlijk altijd een veilig soort vloerbekleding. Kies je voor een kwalitatief goed en veilig tapijtkleed, dan ben je verzekerd van een kleed met onderaan een antisliplaag. Hierdoor kun je niet over het kleed uitglijden, wat het gebruik een stuk veiliger maakt.
Ideaal is daarbij ook dat kleden, naast het absorberen van warmte (zoals we al constateerden), ook in staat zijn om geluiden op te vangen. Zeker wanneer je thuis of op kantoor een houten vloer hebt, parket of laminaat, of als de ruimte waarin het kleed ligt relatief leeg en hol is, heb je te maken met vervelende geluiden. Leg je echter een mooi kleed op de vloer, dan vangt deze het geluid op en neutraliseert dat. Zowel contactgeluiden (bij lopen over de vloer) als omgevingsgeluiden (in de ruimte of van buiten de ruimte) worden door een goed kleed geneutraliseerd!

Meer comfort & meer keuze


Een kleed voor op de vloer kopen levert direct een hoop extra comfort op. Als je over het kleed loopt of er op gaat liggen, heb je namelijk comfortabel warme voeten en handen. En meer dan prettig is natuurlijk ook dat je qua stijlen, kleuren, formaten en vormen kleden enorm veel keuze hebt. Bekijk nu het online-assortiment van een specialist en koop jouw droomkleed, of droomkleden, voordelig online!