0%

Een vintage vloerkleed op je vloer biedt extra comfort en het heeft vaak een gunstig effect op de akoestiek in je kamer. Je ziet steeds vaker het vintage vloerkleed in interieurs terugkomen. Zag je een vintage vloerkleed voorheen meestal in een klassiek interieur, tegenwoordig zie je ze in bijna alle woonstijlen terugkomen.

 

Verweerde look

Vintage is eigenlijk een ander woord voor tweedehands. Vloerkleedmakers zijn echter zo slim geweest om op deze trend in te springen, door nieuwe vloerkleden op de markt te brengen met de het uiterlijk van een vintage vloerkleed. Deze kleden hebben een vervaagde en verweerde look, wat een hoop karakter met zich meebrengt.

 

Voor elke woonstijl een vintage vloerkleed

Een vintage vloerkleed in je huis is erg hip momenteel. De kleden zijn tijdloos en daardoor ook voor elk interieur geschikt. Als het over kleuren en patronen gaat, is er meer dan genoeg om uit te kiezen. Uit alle beschikbare kleuren en patronen van een vintage vloerkleed kan je eenvoudig een keuze maken die het beste bij jouw interieur past. Of je nu een industrieel, landelijk, Scandinavisch of een modern interieur hebt, een vintage vloerkleed is altijd een goed idee.

 

Populaire toepassingen

Vanwege de robuustheid, die kenmerkend is voor een vintage vloerkleed, lijden deze kleden geen enkele schade. Daarom is een vintage vloerkleed ook zo populair voor gebruik in ruimtes die intensief gebruikt worden. Interieurontwerpers kiezen daarom ook vaak voor een vintage vloerkleed met een trendy retro-look voor druk bezochte hotels, winkels en kantoren.

 

Vormen en maten

Voor de meeste ruimtes is een rechthoekig vintage vloerkleed de beste keuze, omdat die vorm in nagenoeg elke ruimte goed tot zijn recht komt. Maar een rond vintage vloerkleed kan ook een heel speels effect geven in een hoekige ruimte, doordat je de rechte lijnen doorbreekt.  In een hal kan je beter voor een langer en smaller model kiezen. Een langwerpig vintage vloerkleed dat er uit ziet als een soort loper waarmee je gasten het gevoel geeft dat ze welkom zijn. Qua maatvoering is het overigens de truc om altijd voor een symmetrisch geheel te zorgen.

 

Hoe moet ik een vintage vloerkleed onderhouden?

Een vintage vloerkleed wordt vintage gemaakt door de bovenste laag van het kleed er af te scheren, waardoor het die vervaagde, verouderde look krijgt. Doordat het kleed door het scheren dunner wordt, is het ook veel gemakkelijker om te onderhouden en schoon te maken, want stof en vuil kunnen er niet in blijven hangen. Door je vintage vloerkleed regelmatig te stofzuigen houdt je hem schoon en fris. Gebruik bij het stofzuigen de juiste zuigmond met ingetrokken borstelharen en vergeet niet onder het kleed en de onderkant van het kleed te stofzuigen.

 

Thuis bezorgt

De vintage stijl is momenteel de meest nadrukkelijk aanwezige mode- of stijlbeweging. Vind jouw perfecte vintage vloerkleed in onze online shop en je kunt deze trendy trend eenvoudig, snel en goedkoop bij je thuis laten bezorgen.