0%

Je woning schoon houden, dat is vaker dan niet en hele uitdaging. Gelukkig bestaan er wel degelijk manieren om de vloer van je huis toch iets properder te houden, bijvoorbeeld door te investeren in een kokosmat.

Wat maakt zo'n mat nu precies de moeite waard en waarom zou je erin moeten investeren? Hieronder krijgen alle belangrijke vragen een duidelijk antwoord!

4 voordelen van een kokosmat in huis1. Kokosvezels zijn erg stug en sterkEen van de belangrijkste voordelen van een kokosmat is dat zo'n mat over échte kokosvezels beschikt. Deze vezels zijn uiterst stug en sterk, waardoor ze alle vuiligheid van je schoenen opnemen zodat je woning proper blijft.

Natuurlijk dragen de stevigheid en stugheid van deze vezels ook bij aan het duurzame karakter van zo'n mat. Als je op de lange termijn geld wilt besparen én zeker wilt zijn van een propere vloer, dan is een mat met kokosvezels zeker een goed idee.

2. Een natuurlijke, exotische uitstraling met een kokosmatDaarbij heeft een kokosmat ook gewoon een natuurlijke, rustgevende uitstraling. Dit komt door het feit dat de kokosvezels een diepe, donkere kleur hebben en een stukje natuur in huis brengen. Dat is dan ook een van de redenen waarom particulieren die een landelijke of klassieke woonstijl nastreven voor zo'n mat kiezen.

3. Verschillende mogelijkheden qua design en formaatPrecies de goede schoonloopmat met kokosvezels voor jouw situatie vinden is niet bepaald gemakkelijk, zeker als je beseft dat er tegenwoordig heel wat mogelijkheden zijn. Bij een speciaalzaak vind je echter tal van opties: van hele dikke, lange matten met extra hoge vezels tot eerder kleine modellen die wat fijner zijn afgewerkt, alles kan.

Op die manier is zo'n mat toepasbaar bij woningen, bijvoorbeeld aan de achterdeur maar er bestaan ook industriële varianten voor bedrijfspanden. Deze diversiteit geeft je als koper alle nodige flexibiliteit!

4. Los of vastliggendTen slotte is het bij een kokosmat ook mogelijk om deze in de vloer te laten plaatsen of een los model te kopen. Een losliggende mat is vooral handig als je deze gemakkelijk wilt kunnen verplaatsen of schoonmaken.

Een vaste mat is dan weer perfect voor een strakke look en om te voorkomen dat de vuiligheid van de mat zomaar in het rond slingert. Houd wel rekening met het feit dat het integreren van een kokosmat in je vloer vaak wat meer geld en moeite kost!

Waarop let je bij de zoektocht naar een goede kokosmat?De voordelen van een deurmat zijn duidelijk maar waar moet je nu zoal op letten als je een goed model zoekt? Bovenstaande voordelen lichten al een tipje van de sluier, hoewel er nog een aantal andere belangrijke zaken zijn om rekening mee te houden:

- De dikte van de mat speelt een grote rol, zowel bij het creëren van een visueel aantrekkelijk resultaat als bij de duurzaamheid van de mat zelf.
- Maatwerk of niet? Maatwerk is handig als je wilt dat de mat perfect bij je woonstijl en beschikbare ruimte past maar kost doorgaans wel iets meer.
- Het merk en de aanbieder van de mat. Het is vaak beter om nét iets meer te betalen voor een kokosmat van goede kwaliteit dan dat je geld steekt in een 'goedkope' mat die je na twee weken al moet vervangen.

De beste manier om snel een goede kokosmat in huis te halen, is door verschillende opties te vergelijken. Dit kan je online doen maar het is natuurlijk ook een goed idee om in de winkel verschillende modellen naast elkaar te leggen.

Hoe zit het met de prijs-kwaliteitverhouding? Past de mat wel in je interieur, zowel qua formaat als uitstraling? Je zal veel gemakkelijker een duidelijk antwoord op dergelijke vragen kunnen geven als je verschillende producten vergelijkt. Zo weet je zeker dat je waarde krijgt voor je geld, waardoor je interieur mooi is afgewerkt én daarbij ook nog eens proper blijft!