Blog

Ronde vloerkleden: hoe dit element in jouw interieur te gebruiken

Het vloerkleed is een item dat comfort en schoonheid biedt aan de inrichting van het huis, maar veel mensen vinden het moeilijk om het ronde vloerkleed te gebruiken, ze lijken immers moeilijker aan te passen en te gebruiken in omgevingen, maar in feite kan dit gemakkelijker zijn dan het lijkt.

In dit artikel zullen we enkele manieren voorstellen om ronde vloerkleden in verschillende omgevingen te gebruiken en je zult inspiratie kunnen opdoen met onze tips. Kijk hier eens naar!


Hoe integreer je een vloerkleed rond in je decoratie


Vloerkleden garanderen veel meer comfort in huis, en zorgen bovendien voor een permanente harmonie met het decor van de omgeving.
Zowel in de woonkamer als in de slaapkamer kunt je er een discrete of extravagante omgeving mee creëren. Misschien is het ronde vloerkleed daarom zo'n veelzijdig element.
Hoewel het gebruik ervan beperkter is, is het gemakkelijker om een

Lees verder

Bespaar energie en koop een vloerkleed!

Het aanschaffen van een stijlvol vloerkleed of tapijt is een van de beste keuzes die je kunt maken als je mooie, comfortabele en voordelige vloerbekleding zoekt. Een vloerkleed heeft namelijk diverse zeer aantrekkelijke kenmerken en zijn daarom meer dan populair. In dit artikel gaan we in op de vele voordelen die een vloerkleed kopen te bieden heeft. De energiebesparing die een vloerkleed oplevert is bij veel mensen onbekend, dus op deze meerwaarde van een vloerkleed gaan we in dit artikel - direct in de volgende alinea - ook zeker in.

Met een vloerkleed kun je besparen op energie


We noemden het net al: een vloerkleed is een ideale manier om op de energiekosten te besparen. Tapijt en vloerkleden hebben namelijk de mooie eigenschap dat ze in staat zijn om warmte te absorberen. Hierdoor kun je in de woonkamer of hal al snel zo'n 5 procent tot wel 10 procent aan energiekosten besparen. En dat

Lees verder

Een vintage vloerkleed is een mooie toevoeging aan je interieur

Een vintage vloerkleed op je vloer biedt extra comfort en het heeft vaak een gunstig effect op de akoestiek in je kamer. Je ziet steeds vaker het vintage vloerkleed in interieurs terugkomen. Zag je een vintage vloerkleed voorheen meestal in een klassiek interieur, tegenwoordig zie je ze in bijna alle woonstijlen terugkomen.

 

Verweerde look

Vintage is eigenlijk een ander woord voor tweedehands. Vloerkleedmakers zijn echter zo slim geweest om op deze trend in te springen, door nieuwe vloerkleden op de markt te brengen met de het uiterlijk van een vintage vloerkleed. Deze kleden hebben een vervaagde en verweerde look, wat een hoop karakter met zich meebrengt.

 

Voor elke woonstijl een vintage vloerkleed

Een vintage vloerkleed in je huis is erg hip momenteel. De kleden zijn tijdloos en daardoor ook voor elk interieur geschikt. Als het over kleuren en patronen gaat, is er meer dan genoeg om uit te kiezen. Uit alle beschikbare kleuren en patronen van een vintage vloerkleed kan je eenvoudig een keuze maken die het beste bij jouw interieur past. Of je nu een industrieel, landelijk, Scandinavisch of een modern interieur hebt, een vintage vloerkleed is altijd een goed idee.

 

Populaire toepassingen

Vanwege de robuustheid, die kenmerkend is voor een vintage vloerkleed, lijden deze kleden geen enkele schade. Daarom is een vintage vloerkleed ook zo populair voor gebruik in ruimtes die intensief gebruikt worden. Interieurontwerpers kiezen daarom ook vaak voor een vintage vloerkleed met een trendy retro-look voor druk bezochte hotels, winkels en kantoren.

 

Vormen en maten

Voor de meeste ruimtes is een

Lees verder
To Top